Däckservice Halmstad

Däckservice däckhotell Halmstad

Däckservice och däckhotell i Halmstad

Den absoluta majoriteten av bilägare står förr eller senare inför byte av bilens däck. Något som många gör själv, och något som vissa gärna betalar en liten slant för att slippa göra. MJ:s Bilservice är en bilverkstad i Gullbrandstorp utanför Halmstad och erbjuder både däckservice och däckhotell.

Däckservice Halmstad - Att tänka på

Det absolut viktigaste att komma ihåg gällande bildäck är det faktum att bildäcken faktiskt slits. Det går inte att hur länge som helst bara byta mellan samma par vinter- och sommardäck. Ett däck slits inte bara av körning. Däckets material bryts också ned av kemiska processer, så för alla däck gäller att de förr eller senare behöver bytas ut.

När ska man byta däck?

Det finns i regel två anledningar till att byta däck på bilen. Antingen är de utslitna eller så säger lagen att de behöver bytas ut, exempelvis kan man inte köra med sommardäck i januari på hala vägar.

En viktig sak att ha koll på när det gäller däck är mönsterdjupet. Mönsterdjup är djupet på de mönster som finns på bildäck. Detta djup påverkar däckens fäste och i slutändan hur säkra däcken är att köra med. Om mönsterdjupet är för litet måste man byta däck.

I Sverige finns det lagar som bestämmer vilka däcktyper som ska användas beroende på väglag och tid på året. Dessa bestämmelser ändras och det är viktigt att veta när dina däck måste bytas.

Däckservice Halmstad

Det är många som byter sina bildäck själva. Relativt sett är däckbyte ett av de enklare servicearbetena på en bil. Att göra det själv är dock inte det lättaste för alla. Dels behövs en hel del verktyg, tid och armstyrka för att utföra bytet. Många väljer helt enkelt att för en billig peng slippa allt detta extrajobb.

Om du står inför ett däckbyte och funderar på att göra det själv bör du också ha i åtanke att ett korrekt däckbyte innebär högre säkerhet på vägarna. När du lämnar in din bil för däckservice till en bilverkstad kan du alltid känna dig trygg att arbetet utförs på ett fackmannamässigt sätt och att däcken sitter som de ska.

Att förvara däcken på ett däckhotell i Halmstad

Däck som inte förvaras på rätt sätt har en kortare livslängd. Materialet som däck är gjorda av bryts ned snabbare om de förvaras på fel sätt. Därför är det viktigt att undersöka hur dina däck bör förvaras.

Vissa bilverkstäder erbjuder däckhotell. Då låter du verkstaden förvara dina däck till nästa däckbyte. Det är en smidig lösning för alla som antingen inte har plats för däcken hemma eller vill maximera däckens livslängd.

MJ:s Bilservice erbjuder däckservice och däckhotell i Halmstad

Vi på MJ:s Bilservice erbjuder allt som behövs för att ta hand om din bil och dina däck på bästa sätt. Vi erbjuder både däckservice och däckhotell. Även om du byter däcken själv hemma kan du komma till oss för att förvara dem.

Däckservice Halmstad - Bra för dina däck

  • Vi erbjuder alltid personlig service
  • Vi byter och förvarar alla modeller av bildäck
  • Vi har många års erfarenhet i branschen

Vill du serva bilen i Halmstad?

Vi finns i Gullbrandstorp utanför Halmstad. Kontakta oss på telefon, mail eller kom in till oss på Sissikevägen 15 i Gullbrandstorp. Du kan också smidigt boka tid online.

Välkommen in till oss på MJ:s Bilservice!

Kontakta oss för mer information

Hos oss kan du vara säker på att få hjälp, med lång erfarenhet inom branschen får du den bästa servicen till bra priser.