Serva bilen Halmstad

Serva bilen Halmstad

Serva bilen Halmstad

Är det dags att lämna in bilen på service? Om det är första gången du ska göra det kan det kännas ovant att lämna bilen till någon annan. Och även om du har gjort det många gånger förut kan det fortfarande kännas konstigt.

Men att serva bilen är viktigt och någonting som alla bilägare förr eller senare behöver göra. Dels för att köra säkert och minimera skaderisken men också för att öka livslängden för bilen. Att lämna in bilen på service hos en bilverkstad är också ett krav från biltillverkaren.

I den här artikeln kommer vi på MJ:s Bilservice gå igenom vad som kan vara bra att känna till innan ditt besök hos oss. För att du ska kunna känna dig så trygg som möjligt.

Skillnad mellan service och besiktning

Besiktning och service är inte samma sak. Besiktning är en inspektion av bilen. Bilverkstaden kontrollerar helt enkelt om bilen är säker att åka med på vägarna. Verkstaden får då inte ta isär bilens delar eller komponenter under processen. Enkelt beskrivet kan man säga att en besiktning är en säkerhetstestning av bilen.

Att lämna in bilen på service, eller att serva bilen, är en mycket mer noggrann undersökning av bilen. När bilen servas får bilverkstaden ta isär alla delar som är nödvändiga för att komma åt delar som behöver undersökas. Att serva bilen är alltså mycket viktigt.

Oavsett om du har lämnat in bilen tidigare eller inte kan det vara bra att känna till vissa saker innan besöket hos bilverkstaden.

Saker att tänka på innan du servar bilen i Halmstad:

  • Det står alltid angivet hur ofta bilen måste servas i servicehäftet
  • Lämna alltid fullständiga kontaktuppgifter så att bilverkstaden enkelt kan nå dig under reparationen
  • Be bilverkstaden om prisuppgift och om hur lång tid servicen kommer att ta
  • Försäkra dig om att det noteras i servicehäftet efter att bilen har blivit servad
  • Kontrollera serviceprotokollet efter utförd service

Såklart gäller det som vanligt vid köp av tjänster att så fort som möjligt kontakta verkstaden om du upptäcker något konstigt efter bilservicen. Det är alltid bäst att fråga om du är fundersam eller osäker på något.

Serva bilen i vår bilverkstad i Halmstad

Att vara väl förberedd är alltid viktigt. Men hos MJ:s Bilservice är du alltid i trygga händer. Vi har stor förståelse för dig som kund och är alltid noggranna med att tydligt förklara allt du behöver veta om servicen som ska utföras. Vi är både noggranna och snabba när vi servar bilar, vilket brukar uppskattas av våra kunder.

Vi på MJ:s Bilservice har lång erfarenhet av alla typer av service och reparationer. Vi är en allbilsverkstad, vilket helt enkelt innebär att vi erbjuder service och reparationer av alla bilmodeller. Vi erbjuder också byte och förvaring av däck. Hos oss får du alltid personlig service oavsett om du är privat- eller företagskund och oavsett vad du vill ha hjälp med.

MJ:s Bilservice i tre punkter:

  • Vi erbjuder alltid personlig service
  • Vi servar och reparerar alla bilmodeller
  • Vi har många års erfarenhet i branschen

Vi finns i Gullbrandstorp i Halmstad. Kontakta oss på telefon, mail eller kom in till oss på Sissikevägen 15 i Gullbrandstorp. Du kan också smidigt boka tid online.

Välkommen in till oss på MJ:s Bilservice - Din bilverkstad i Halmstad!

Kontakta oss för mer information

Hos oss kan du vara säker på att få hjälp, med lång erfarenhet inom branschen får du den bästa servicen till bra priser.